Odotuksia SM-uinteihin

/ / User stories

SM-uinnit Vaasassa ovat toiset pääkilpailut joihin valmistautuessa on päästy nauttimaan tarkan voiman mittauksen tuomista hyödyistä. Käyttäjäkunta on laajentunut 2018 vuoden aikana muutamista koekäyttäjistä jo laajemmaksi yhteisöksi joka on aktiivisesti jakanut kokemuksiaan ja auttanut toisiaan eteenpäin. Jo kauden aikana on tullut useampia monen sekunnin parannuksia ennätyksissä. Mielenkiintoista on nähdä että mitä pääkilpailuissa tapahtuu !

Haastattelimme muutamia valmentajia kilpailujen aattona valmistautumisesta sekä odotuksista SM-uinteihin.

 

Anttoni Laitinen, Vanders

Mitä odotuksia on SM-uinteihin  ?

Poikien viestit tulevat olemaan meidän osalta mielenkiintoisimpia. Muuten odotan hyvää kokonaissuoritusta joukkueelta.

Nyt valmistauduitte jo toisiin pääkilpailuihin Älylättäreiden avulla. Onko mielestäsi jotain nyt selvästi erilailla ?

Sanoisin että nyt vasta ensimmäistä kertaa olemme oikeasti käyttäneet dataa hyödyksi valmennuksessa. Kevät meni vielä harjoitellessa.

Varsinaisesti kilpailuihin valmistautumisessa emme Älylättäriä vielä käyttäneet. Ensi kaudella sitten !

Eniten Älylättärit ovat tuoneet konkretiaa arkeen. Nyt kun näkee että mihin kannattaa keskittyä, niin pystyy hakemaan entistä tarkemmin sellaisia asioita harjoituksiin, jotka nimenomaan noissa asioissa auttavat uimaria.

Mitä mieltä uimarit ovat olleet mittauksista ?

He ymmärtävät selvästi paremmin mitä altaassa tekevät, ja mitä voisivat noille asioille tehdä. Ymmärrys on myös lisännyt innokkuutta kokeilla erilaisia asioita. Tuntuu siltä että lumipallo vyöryy: uimarit ottavat koko aika itse aktiivisempaa roolia oman tekniikkansa hiomisessa.

 

Marja-Leena Viinamäki, KemTU

Mitä odotuksia on SM-uinteihin  ?

Meillähän tämä kausi on ollut todella erilainen kuin aikaisemmin. Ronny Brännkärrin jalka leikattiin alkukaudesta ja kausi on mennyt leikkauksesta toipumisessa. Lisähaasteita toi yllätyksenä tullut uimahallin remontti. Näiden asioiden takia uintia on määrällisesti kertynyt murto-osa normaalista. Ja käsipainotteisestihan on menty kun jalkoja on ollut lupa käyttää vasta viime viikkoina.

IKU-karsinnoissa uinti kulki yllättävän hyvin taustat huomioon ottaen. Uintivauhti tuntuisi olevan kunnossa kun ilman ponnistuksia tuli ennätyksiä. Nyt on mielenkiintoista nähdä että jatketaanko samalla tasolla, vai muuttuuko tulokset johonkin suuntaan.

Toipumisen aikana olette käyttäneet Älylättäreitä apuna tekniikan optimoimisessa. Mikä mielestäsi on ollut erilaista verrattuna perinteiseen ?

Nyt on pystytty olemaan todella konkreettia sen kanssa että mihin keskitytään. Ja mielenkiintoista on aina viikoittain ollut verrata edellisiin suorituksiin ja nähdä että mitä on saatu aikaiseksi. Ronnyn tekniikka on jo aikaisemmin ollut hyvällä tasolla, mutta nyt ymmärretään paremmin että mitä siellä tapahtuu ja mistä se johtuu.

Mitä mieltä uimarit ovat olleet mittauksista ?

Ronny on hyvin oppinut tulkitsemaan omia tuntemuksiaan ja selittämään että mistä hänen mielestään johtuu että voima jossain kohtaa vetoa pakenee. Viikon aikana hän on suht itsenäisesti harjoitellut tunnistettuja asioita ja mielenkiinnolla on aina odottanut seuraavaa mittausta

 

Janne Ihanainen, SiWa

Mitä odotuksia on SM-uinteihin  ?

Lyhyt kausi on takana, mutta kyllä ennätyksiä lähdetään hakemaan.

Otitte lättärit käyttöön kesällä. Mikä mielestäsi on ollut erilaista verrattuna perinteiseen ?

Olemme mittausten avulla pystyneet löytämään jokaiselle uimarille henkilökohtaisia parannuskohteita. On poimittu yksi asia, keskitytty siihen ja mittausten avulla pystytty seuraamaan että miten tekeminen muuttuu. Erittäin hyödyllistä on ollut tuo muutoksen seuraaminen ja sen varmistaminen että koko aika edetään oikeaan suuntaan.

Mitä mieltä uimarit ovat olleet mittauksista ?

Taneli Lantta: Vaikka jo pitempään on hommia tehty tosissaan niin mielenkiintoista on ollut löytää uusia konkreettia yksityiskohtia missä pystyy parantamaan. Noihin on ollut helppoa keskittyä ja kun muutoksia on pystynyt tekemään niin uinti on tuntunut selvästi helpommalta. Uskoisin että pystyisin nuo muutokset pitämään kasassa kilpailussakin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *